torsdag 24. februar 2011

Mashup

Ja hva skal jeg si om Mashups. Har iallefall lært meg et nytt utrykk. Har jo vært inne på ulike sider som bruker mashup, men aldri tenkt over hva dette egentlig heter. For dere som ikke vet hva dette betyr, vil jeg beskrive det som en blanding av mange ulike kilder som settes sammen, og vips, så har du laget en ny nettside. En nettside jeg bruker en del er Yr sin værtjeneste. Har vært inne å sett at en kan lage sin egen tjeneste der, ikke prøvd det enda.

Har også sett på Deichmanske bibliotek sitt prosjekt Pode, og sett hva vi som jobber i et bibliotek kan bruke denne tjenesten til. Jeg likte både reiseplanleggeren og musikkmashupen godt.

Hva kan vi på biblioteket bruke? Tja si det, likte som sagt godt reiseplanleggeren, og at du kan koble bøkene, og linke opp mot kart, og finne stedene. Ellers kan lydfiler fra lydbøker eller musikk kobles sammen. Moro hvis den som søker i basen, har mulighet til å høre en lydsnutt, fra en bok eller en cd.

Ser ikke helt for meg at jeg kommer til å bruke denne tjenesten noe særlig i jobbsammenheng, men har da lært litt om dette også.

Til slutt legger jeg inn en mashup miks av sanger fra 2010, hentet fra YouTube.

1 kommentar:

  1. Både Pode og musikkmashupen imponerer, de gir en glimrende merverdi til/ut av katalogpostene. Bilder fra flick og musikkvideo fra YouTube inn i bloggen er også en mashup som du sier.

    SvarSlett